tiistai 27. elokuuta 2013

BILBAO what?

Bilbao on siis kaupunki Pohjois-Espanjassa, sinne kestää ajaen noin 3 tuntia Madridista. Ja maisemat muuttui kyl ihan täysin. Semmoinen mad olo että missä mä oon? Espanjassa? 
Pohjois-Espanja on meille suomalaisille aika tuntematon kohde, aina vaan kaikilla mielessä, omasta mielestäni ahdistavaa, aurinkorantaa. Pohjoisessa on mahdollista surffata, nauttia miljoona kertaa paremmasta ruoasta sekä maisemat ovat paljon uskomattomampia!

Bilbao on todellinen kulttuurikaupunki. Tärkeimpänä tämä tulee selville maailmankuulusta Guggeheim-modernin taiteen museosta. Se sijaitsee Nervión-joen rannalla, 16 metriä kaupungin yleistä katutasoa alempana. Mahtavimmin itse rakennusta pääsee tutkimaan sitä kiertämällä, koska sen suunnitellut arkkitehti Frank Gehry on todellakin miettinyt jokaista kuvakulmaa sitä suunnitellessa. 

Yksityiskohtia Guggenheim-museosta; tästä näkyy erityisen hyvin titaanista tehny rakennelma jota itse rakennusopin tunnilla olemme tutkineet. Arkkitehtuuri on esillä tässä tavalla, jota ei ole ennen käytetty.

Yksityiskohtia on myös rakennuksen ulkopuolilla niin Puppy-koirakukkapatsaan avulla (Jeff Koons), Tulipans- värikkäät kukkaset (Jeff Koons) sekä El gran árbol y el ojo- metallinen teos (Anish Kapoor).





Kulttuuriin kuuluu myös tietenkin ruoka, ja tämä Baskimaassa on aivan toista luokkaa pintxojen sekä hieman happaman viinin, txakoli-viinin, kera! Ravintolasuositus Bilbaoon meneville; 

Las Cepas "Taberna de vinos y comidas"
Juan de Ajuriaguerra, 22, Bilbao

Guggenheim museoista puhuttaessa, olisi Suomelle aivan mahtavaa saada yksi näistä museoista. Siitä on jo puhuttu ja ajatus ties kenen päättäjän puolesta tyrmätty. Se toisi varmasti haluttua turismia ja olisi ehdottomasti kerrassaan loistava turistinähtävyys Helsinkiin. 

Seuraavaksi inspiroivia kuvia Guggenheim museosta New Yorkista. Sinne seuraavaksi...




Kuvat www.bocadolobo.com sivustolta jossa design on esillä erittäin mielyttävällä tavalla! Inspiroivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti